Kui sügis on taas käes ja aiamaa või kasvuhoone on andmas hulgaliselt kurki on üks võimalus kurkide hoidistamiseks imemaitsev kurgisalat purgis.
Vaja läheb kurgisalatiks
1 kg kurki
2 küüslauguküünt
2 sibulat
250 ml vett
2 spl jämesoola
2,5 spl suhkrut
2 spl äädikat (30%)
1 sp musta terapipart
1spl sinepiseemneid
Kurgisalati valmistamine
Pese hoolikalt ja viiluta kurgid. Koori ja tükelda sibul ja küüslauk. Lisa potti vesi ja kõik maitseained + sibul ja küüslauk. Kuumuta lühikest aega, lisa äädikas ja kuumuta veel 1-2min. Lisa kurgiviilud ja keera kuumus kinni. Sega ja lase kaane all 2-4 min seista, et kuum kurkidest läbi käiks. Pane kuum kurgisalat eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta. Säilita külmas keldris või külmkapis.
Head isu!